Økonomi

Økonomi og marked – studieretningsfag:

– Virksomhedsøkonomi A
– International økonomi A

Studieretningen findes i Nakskov.

På Økonomilinjen beskæftiger du dig med økonomiske forhold på alle niveauer, fra problemer i den tredje verden over globalisering til problemer i Danmark og i danske virksomheder. Vi ser på økonomi fra det store verdensbillede helt ned til regnskabet i den lokale idrætsforening.

Studieretningens særlige profil giver dig adgang til et væld af uddannelser.

Det er den perfekte linje for dig, der gerne vil finde svar på spørgsmål som: Hvad får danske virksomheder til at flytte arbejdspladser til Polen og Kina? Hvad betyder det, at timelønnen i Danmark er høj? Vil der være råd til en velfærdsstat i fremtiden? Skal virksomheder give overskud? Hvad kan man se i idrætsforeningens regnskab? Har dansk økonomi fordele af EU?

Økonomilinjen i Nakskov

Økonomiske forhold på alle niveauer

I dine studieretningsfag – Virksomhedsøkonomi A,  Matematik B og Innovation eller kulturforståelse C – bliver teorien koblet sammen med højaktuelle emner fra det samfund, vi lever i samt inddraget i den daglige undervisning. Du bliver også trænet i at tage stilling til økonomiske spørgsmål på alle niveauer.

HHX og HTX i Nakskov gennemføres på Nakskov Gymnasium og HF som udlagt undervisning.

Eksempler på, hvad du kan læse videre til med den her studieretning:

Antropolog – Bankrådgiver – Børsmægler – Civiløkonom – Sociolog – Økonom

I det hele taget; Er din drøm en økonomisk eller samfundsvidenskabelig videreuddannelse, er økonomilinjen det rigtige valg.