HTX eller HHX?

2 gymnasieuddannelser med forskelligt fokus

Først og fremmest: Om du vælger HHX eller HTX, så er det ligestillede gymnasieuddannelser, der baner vejen til  de videregående uddannelser.

Alle gymnasieuddannelser består af 3 måneders grundforløb og 2 ¾ års studieretningsforløb.

En forskel er helt grundlæggende, at HHX og HTX er de to gymnasier, der har størst kontakt og samarbejde med erhvervslivet. HHX inden for de merkantile områder med fag som handel, markedsføring, virksomhedsøkonomi, kommunikation og innovation.

Alle fagene på HHX

Mange fag er de samme, men…

Der er forskel i de obligatoriske fag og i nogle af valgfagene.

På HHX er der et særligt fokus på fag som virksomhedsøkonomi, afsætning, økonomi og erhvervsjura. Eller valgfag som kulturforståelse, innovation, markedskommunikation og finansiering.  Uanset faget præger et internationalt udsyn altid uddannelsen.

De naturvidenskabelige fag, som bioteknologi, kemi og innovation spiller derimod hovedrollen for elever, der vælger en HTX.

Hvilken gymnasial uddannelse skal du vælge?

Læs mere om HTX

Test dig selv via “Adgangskortet” fra UG

Mulighederne er der, bare grib dem

Det kan du bruge HHX til

Værd at huske

Din studentereksamen er grundlæggende lige meget værd, hvad enten du vælger HHX, HTX eller STX. Men din gymnasietid bliver både sjovere og lettere, hvis du vælger ud fra hvilke fag, du interesserer dig mest for.

Dine drømme, dine interesser

Nogen vælger gymnasieuddannelse efter fremtidens karrieredrømme, mens andre først finder ud af, hvad deres videre vej skal være undervejs. Om det er STX, HHX eller HTX er det de fag og niveauer, du vælger, der får indflydelse på, hvilke uddannelser du direkte kan optages på –  og generelt giver HHX en rigtig god ballast at bygge videre på!

Nøgleordet for HHX er, at alt vi arbejder med har relevans

Få HHX forklaret i billeder

Niels Brock har lavet en film, der forklarer hvad HHX er, samt hvad forskellen mellem HHX, STX og HTX er.

Se filmen her